Kuvvetli yağışa dikkat!

27.11.2013 23:26

İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinde İstanbul genelinde, akşam ve gece saatlerinde Demirköy ve Vize ilçeleri ile Kırklareli genelinde, Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçeleri ile Tekirdağ genelinde, gece saatlerinde ise İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinde (Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece) yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Trakya ile Antalya'nın iç ve doğu kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Konya, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa yakasında yer yer kuvvetli olacak.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla iç kesimlerinde hafif olmak üzere bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın iç ve doğu kesimleri, Isparta'nın güneyi ile Burdur'un doğu çevrelerinde kuvvetli Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak geçecek. Yağışlar Konya, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas illerinde yer yer kuvvetli olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Bingöl ile zamanla Muş, ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...